Tävlingsinformation - gäller alla banor och klasser

Tävlingsdatum 2 november 2024

Anmälan
Via anmälningsformuläret eller mobilapp dygnet runt, även på tävlingsdagen fram till en timma före resp start. Dock ingen formell efteranmälan på plats, istället är normal anmälan öppen och kan göras från egen dator eller mobiltelefon senast en timme före start.  En deltagarprofil på RaceID krävs för att kunna fullborda anmälan. Kortbetalning direkt vid anmälan. Tyvärr ingen möjlighet att betala via Swish.

Arenan
Mål och all service är samlat på tävlingsarenan i anslutning till Skatås Motionscentrum och Göteborgs Skidklubbs klubbstuga. Så här har vi planerat Finalloppsarenan.

Banmarkering

Orangea pilar. Dessutom har vi vakter i många stig- och vägkorsningar. Kilometermarkeringar på alla banor. 19K har röda kilometerskyltar, 10K gröna och 5,3K, 2,3K samt 1,8 K har vita kilometerskyltar. För de första startgrupperna på varje bana finns dessutom en cyklist som visar vägen.

Betalning anmälningsavgift
Betal-/kreditkort direkt vid anmälan via RaceID och dess anmälningsformulär. Vill du betala med Swish får du anmäla dig via RaceIDs app.

Efterpatrull
Alla banor har en efterpatrull som startar efter sista start på resp. bana. Efterpatrullen ansvarar bara för de löpare som befinner sig på banan, dvs avviker löparen från banan är de på eget ansvar.

Fotografering
Genom din anmälan godkänner du att foton tagna i samband med arrangemanget publiceras i vårt fotoregister, och möjligen kan användas i våra marknadsföringskampanjer.

Första hjälpen – sjukvård
Läkare, sjuksköterska och sjukvårdare finns vid sjukvårdstältet i anslutning till mål. På vätskestationerna Ugglemossen och Svarttjärn finns sjukvårdare. Hjärtstartare finns i mål och vid vätskestation Ugglemossen. Dessutom kan hjälp påkallas vid varje vätskestation.

Försäkring
Avbeställnings- och olycksfallsförsäkring går att teckna i samband med anmälan eller direkt på www.startklar.online. Startklar och Startklar Plus återbetalar hela anmälningsavgiften vid sjukdom, skada eller graviditet som medför att man inte kan starta. När man kommer till start ingår en olycksfallsförsäkring under loppet och vid resa till och från. I Startklar Plus gäller olycksfallsförsäkringen även vid träning. Båda försäkringarna gäller 1 år för anmälan till alla motions- och tävlingslopp i Sverige.

Inställd tävling
Om vi som arrangör måste ställa in tävlingen av orsaker vi inte kan påverka betalar vi tillbaka 90% av startavgiften. Resterande 10% går till att i möjligaste mån täcka de omkostnader vi haft..

Kommunala transportmedel
Spårvagn 5 är den som är närmast, då med hållplats Welandergatan. Från hållplatsen är det ca 950 meter till tävlingsarenan.

Medalj
Alla får medalj vid målgång. I samband med anmälan finns det dock möjlighet att välja bort medaljen. Än så länge är den informationen bara till för att ge oss information om hur många som inte vill ha medalj.

Mål
Efter passage av målportalen, där tiden avläses, fortsätter alla i fållan fram till plakettutdelningen. Där utdelas också utlottade priser, samt pokaler till alla i F8/P8. På mål-ängen finns också vätska och bananer. Se karta här.

Nummerlappar
Ditt startnummer får du i samband med din anmälan. Här kan du söka efter ditt och andras startnummer (nummerlapp).
Nummerlapparna kan hämtas på nedanstående ställen. De fästs med säkerhetsnålar på framsidan av kroppen. Vi och miljön uppskattar om ni tar med egna säkerhetsnålar, annars finns de där du hämtar ut nummerlappar.

Torsdag 2 november, fredag 3 november kl 11 – 19 på Tävlingsarenan i Skatås, Göteborgs Skidklubbs klubbstuga.
Lördag 4 november från kl 09.00 på Tävlingsarenan i Skatås.

Omklädning/dusch
Fyra omklädningsstugor finns att tillgå, varav två är med dusch o toalett. Motionscentralen öppnar kl 9 och där kan komma in mot avgift (50 kr).

Parvelbanan
Vi arrangerar Parvelbanan för de allra minsta (1-6 år) med fri start mellan kl. 10-13. Medalj till alla deltagare. Anmälan på plats.

Parkering
Finalloppets officiella parkering är ”Ridbanan” och dit är det skyltat från Delsjövägen. Det finns andra parkeringsmöjligheter, men de organiseras inte av Finalloppet. De är markerade med ”P” på denna kartbild men där kan snabbt bli fullbelagt och speciellt vid Motionscentralen en smått rörig trafiksituation, så vi rekommenderar starkt att välja den officiella parkeringen i första hand. Parkering vid ”Ridbanan” kostar 20 kr vilket kan betalas  med Swish.
Utnyttjas någon av övriga parkeringar är det informationen på parkeringsautomaten som gäller.

Presentkort
Vill du överraska en vän med en start på Finalloppet kan du köpa ett presentkort. Kontakta Finalloppet, så fixar vi det.

Priser
Prispengar till de fyra snabbaste Dam- resp. Herrlöparna på Finalloppet 19 km. 1:an 4000 kr, 2:an 2000 kr, 3:an 1000 kr, 4:an 500 kr. Dessutom, i förhållande till antalet startande, de främsta på samtliga tävlingsklasser på 10 och 19 km banan erhåller pris i form av produkter/presentkort från våra samarbetspartners. Utlottningspriser bland samtliga deltagare på 5-10-19 km. Ungdomsklasser erhåller pokaler som pris. I klasserna F8/P8 får samtliga pris och dessa delas direkt vid målgång. I övriga ungdomsklasser är antalet pris 30-50 % av startande i resp. åldersklass.

Prisutdelning
Preliminärt  11.05  (2,3 km), 12.00 (5,3 km), 12.40 (19 km), 13.10 (10 km). P8/F8 – alla får pris direkt efter målgång.

Resultat
Alla resultat finns online via EQ-timing, kan också nås via vår hemsida, finalloppet.com.  Alla som angett korrekt mobilnummer vid anmälan får vid målgång sin tid via SMS. Inga resultat anslås på tävlingsarenan.

Servering
På arenatorget erbjuder vi två Food Trucks, Soppa&Sånt samt Tapas Fabrik. I restaurangen på Motionscentralen serveras varm lunchmat mm.
Inte att förglömma Kahls Kaffe som bjuder alla på rykande färskt, gott kaffe!

Sportförsäljning
SM Sport har sportförsäljning med fina erbjudanden på arenatorget.

Start
Alla banor har samma startplats, i södra delen av grusplanerna – ca 200 meter från målarenan, varifrån det är skyltat. Se karta här. De sista 800 meterna på alla banor har gemensam sträckning.

Starttider
Din starttid och nummerlapp kan du hitta direkt efter din anmälan är registrerad. För 10K resp. 19K väljer du i samband med anmälan den startgrupp som motsvarar din förväntade löptid. Startgruppen för dessa är oberoende ålder och kön. En översikt över starttider ser du här.

Tidtagning
EQ-timing ansvarar för tidtagningen. Tidtagningschip finns inbyggt i nummerlappen. Startmetod, se ovan. Nettotid innebär att löptiden startas vid passage av startbåge. Fast starttid innebär att löptiden startar vid startskottet.

Toaletter
Inga toaletter finns utplacerade längs banorna. Däremot finns det gott om toalettvagnar vid startplatsen och på målarenan.

Uppvärmning
STC står för uppvärmningen inför varje startgrupp.

Värdeförvaring
Utan avgift på anvisad, bevakad plats. På samma ställe även effektförvaring inomhus.

Vätska
Vid alla vätskestationer och i mål serveras vatten och sportdryck från Umara Sports.

Klicka på rutorna nedan för mer information om klasser och banor.

19 km

10 km

5,3 km

2,3 km

1,8 km

Parvelbanan