Samarbetspartners

SMÄRTFRI LÖPNING UNDER EN LIVSTID -baserat på 40 års teknikfördel. Varumärket Joe Nimble® grundades för 10 år sedan. Designkonceptet är baserat på principen om toefreedom®, som ger användaren ökad stabilitet genom att ge ytterligare utrymme för stortån att förankra, stabilisera och kontrollera foten. Resten av kroppen kan slappna av, röra sig effektivt och undvika överanvändning och onaturliga påfrestningar på leder och muskler.

VarjeSteg har löpkurser på 40 orter i Sverige, individuell löpcoaching, löpträning för företag, Online-träning och mycket mer. Alla är välkomna, oavsett nivå, nybörjare såväl som erfaren löpare…
VarjeSteg fokuserar på en skonsam, effektiv och hållbar löpteknik och kan hjälpa dig med löpstegsteknik, skräddarsydda träningsscheman, eller hur du hittar tillbaka till glädjen i löpningen.
Men det viktigaste av allt är att vi skräddarsyr ditt träningsupplägg efter dina behov. Det innebär att du inte måste veta vad du vill ha hjälp med utan vi tillsammans kan lyfta fram din kapacitet och potential.

Ultimate Direction 2110_598 px

Ultimate Direction är originalet inom produkter som löpare använder för att bära med sig vätska under löpning. 1985 lanserade Ultimate Direction begreppet vätskeryggsäck och sedan dess är det många som upptäckt fördelen med att bära med sig vätska på ryggen, i bälten och i fickor på ryggsäckens bärremmar.
Alla produkter utvecklas tillsammans med erfarna Idrottsutövare som också testar produkterna över lång tid, helt enkelt – Design by Athlets for Athlets. Kvalitet och innovation är viktiga ledord vi framtagning av nya produkter.
Ultimate Direction har ergonomiska drickavästar och bälten, lättvikts ryggsäckar, turutrustning och kläder.

OOFOS startades av ett team av skoveteraner, vänner från den tid då träningsskor tog över världen på 70- och 80-talet. Det som förde oss tillsammans var ett behov i marknaden som behövde fyllas. En sko som kan hjälpa träningsentusiaster att återhämta sig efter upprepade träningar och belastande underlag. Butikerna är fyllda med skor som ger god respons och energi i retur, skor som för dig framåt när du tränar. Det marknaden saknade, var en sko som kunde göra det motsatta. Alltså absorbera stötarna efter träningarna.
Efter två och ett halvt år med kontinuerlig utveckling och testning kom vi till ett genombrott. En revolutionerande skumteknologi kombinerad med en biomekanisk innersula. Vi är stolta över att presentera OOFOS, en sko som får dina fötter att känna sig bättre.

sm_sport_trail-ol

Sedan 1993 har löpning vid sidan av vägen utvecklats mycket och nu används i stor utsträckning samma skor till såväl Orientering, Traillöpning, Trail, Swimrun och OCR. Vi vågar utlova Göteborgs bredaste utbud av trailskor i vår butik. Och när vi pratar trailskor så är det utvalda skor som klarar riktig trail och terräng!
Vi satsar även stort på ljusstarka och bra pannlampor för orientering, trail och enduro.

Kahls 1911

Kahls Kaffe AB är ett familjeföretag i Göteborg med anor sedan 1911. I vårt rosteri kombinerar vi över 100 år av samlad kunskap med den senaste tekniken för att på bästa sätt nå upp till våra högt ställda krav på kvalitet. Vi köper vårt kaffe från de främsta kaffeländerna i världen. Bönor som är omsorgsfullt utvalda och rostade med varsam hand. Kahls är ett gourmetkaffe för dig som vill njuta av varje kopp.

Buff rund

Runt 1991 blev Joan Rojas (redan en passionerad motorcyklist) kär i känslan av frihet han hade när han åkte på sin motorcykel på vägarna Igualada. Det var då han insåg att hans arméhalsvärmare inte räckte till för att håll kylan borta samtidigt som den skulle vara bekväm att bära. Dagen kom då Joan bestämde sig för att han ville skapa precis det han behövde. Dag efter dag arbetade han på sin familjs textilfabrik i Igualada med att tänka, rita och hitta den produkt han behövde. Och äntligen kom den: ett sömlöst rörformigt plagg av mikrofiber. Buff är originalet med tillverkning i Europa och med återvunnet material.

md_Aktivitus_2010

Genom kunskap, erfarenhet, personligt bemötande individuell anpassning och fysiologiska tester effektiviserar vi Din träning genom adekvat och tydlig rådgivning i träningsfrågor och i träningsplanering. Teknikanalyser och individuell PT och träning i grupp skall ge ytterligare stöd för våra kunder. Aktivitus skall alltid ha ett vetenskapligt men samtidigt 100% individanpassat synsätt på träning. Vi ger inte generella råd utan att ha kännedom om individen.
Aktivitus arbetar med företag, idrottsföreningar och privatpersoner och vi är även återförsäljare av träningsutrustning och energitillskott genom egen webshop. Vi arbetar också med hälsa och friskvård på företag.

Aktivitus grundades 2004 av Mattias Lundqvist och Sara Danielsson Lundqvist och finns i dagsläget i Göteborg, Stockholm, Malmö och Linköping och är Sveriges ledande testklinik för privatpersoner och företag.

md_Vasaboden_Normal-logo_NWP_650x216px

Vasaboden grundades 1982 och har sedan dess levererat idrottspriser och profilprodukter till våra kunder runt om i Sverige. Vi är experter på gravyr och graverar alla våra produkter själva. Bra kundservice och snabba leveranstider är viktigt för oss.
I samband med flytten till våra nya stora lokaler hösten 2015 passade vi på att bredda vårt sortiment samt bli bättre och mer effektiva. Vill du besöka oss så hittar du  butiken på Norra Ågatan 10 i centrala Göteborg.
Har du har frågor, eller är det något du saknar? Tveka då inte att kontakta oss.

stc

STC har allt för din träning!
Med ett brett träningsutbud i en anda som präglas av glädje, passion och gemenskap sätter vi alla människor i alla åldrar i rörelse.
Vår drivkraft är passionen för träning och en bättre folkhälsa, vilket ger ett längre och lyckligare liv för fler.

Startklar med undertext

Försäkringen Startklar lanserades år 2000 och Startklar Plus år 2009. Tanken var att fylla en lucka när det gällde försäkringar för motions- och tävlingsarrangemang. Försäkringsgivare fram till 1 juli 2018 var Folksam då Startklar och Startklar Plus bytte försäkringsbolag till Svedea. Det gav möjlighet att utveckla försäkringarna som nu har ett nytt och mer omfattande villkor. I oktober 2021 lanserades två nya försäkringar Startklar Classic och Startklar Classic Plus. De är tänkta i första hand för Klassikerarrangemang och har extra lång giltighetstid på 15 månader.
Försäkringen gäller för anmälan till alla lopp i Sverige under 1 år. Läs mer på www.startklar.nu

I försäkringarna ingår ett avbeställningsskydd som ger anmälningsavgiften tillbaka vid sjukdom, skada eller graviditet som medför att jag inte kan ställa upp. När jag kommer till start ingår en olycksfallsförsäkring under arrangemanget och under resan till och från. I Startklar Plus och Startklar Classic Plus gäller olycksfallsförsäkringen också varje gång vid träning året runt.

Pure Sport Nutrition är ett familjeföretag som startade våren 2015. Produktionen sker under eget varumärke tillverkas i våra lokaler i Stenkullen, ca 2 mil från Göteborg.
Att leverera en prisvärd, kvalitativ och välsmakande produkt med omsorg för kundens önskemål är det som Pure Sport Nutrition står för.
Tack vare vår erfarenhet i branschen, leverantörernas kompetenser samt den nära kundrelationen så utvecklar vi efterlöpande nya, förbättrade produkter med hjälp av den senaste teknologin. Allt är noggrant testat och med stor vikt på forskning och målmedvetenhet. Vi vill inspirera alla från vardagsmotionären till elitidrottaren. Detta gör att våra produkter sträcker sig över ett stort spann och erbjuder tillskott för både kondition & uthållighet, fitness & styrketräning, hälsa & energi samt viktkontroll. Vårt sortiment syftar till att ge dig de bästa förutsättningarna för att må bra, utvecklas och bibehålla en hälsosam livsstil.

Smart in the dark vill vi att alla ska synas i mörkret. Och vi tycker att det ska vara både smart och snyggt att bära reflex. Därför strävar vi ständigt efter att skapa innovativa produkter där design, säkerhet, kvalitet och funktion är centralt. Våra reflexer gör att du syns i mörker på över 125 meters håll. De är CE-märkta och tillverkade i 3M Scotchlite som är ett av de säkraste och bästa reflexmaterialen på marknaden.

SportRehab

Vårt team av sjukgymnaster har bred kunskap och lång erfarenhet av all typ av primärvårdsrehabilitering och dessutom fler specialister på rehab av ortopediska skador, såsom skelett- och ledskador samt sen- och muskelskador.

Jontefonden – en stiftelse för barn och ungdomar som väntar på eller har genomfört en transplantation, och deras syskon.
Vårt mål är att skapa guldkant och glädje i vardagen för dessa barn och ungdomar.

gbgklassikern

Göteborgsklassikern är ett motionsevenemang som vänder sig till alla – till dig som beslutat dig för att göra slag i saken och ta dig ur soffan, till dig som motionerar ibland och till dig som redan tränar regelbundet. Göteborgsklassikern innebär att genomföra de 3 loppen Hisingen Runt, Göteborgsimmet och Finalloppet under ett år. Distanserna som ingår i Göteborgsklassikern är valda för att både du som motionär och elitidrottare skall klara av utmaningen samt få ett mål med din träning under hela året.
Det är tillåtet med el-cykel på Hisingen Runt, alla former av simstilar och även våtdräkt är tillåtet på Göteborgsimmet och Finalloppet kan du välja att gå, jogga eller springa.
Med andra ord finns det inga som helst ursäkter och distanserna är långt ifrån ouppnåeliga!

gsk-bla-transparant-500_500

Arrangör av Finalloppet är Göteborgs Skidklubb. Föreningen har ända sedan bildandet 1901 haft förmånen att ha driftiga och framåtsträvande ledare som inte har varit främmande för att starta nya projekt, stora som små. Det kan gälla interna aktiviteter, eller projekt som berört och fortfarande berör väldigt många göteborgare och även personer utanför distriktet. Några axplock där Skidklubben varit helt eller delvis drivande är anläggningarna Bragebacken, Hindåsgården med hoppbackarna i Hindås, Delsjöns hoppbackar, Brudarebacken och Kortedalabacken. Av övrigt kan nämnas Götalandsmästerskapet på skidor, Göteborgsloppet – skidtävlingen mellan Hindås och Skatås – och Vildmarksleden.
Föreningen har idag ca 500 medlemmar och är aktiv inom längdåkning, backhoppning, alpint och orientering. Klubbstugan är belägen i Skatås, i direkt anslutning till Finalloppets tävlingsarena.